Centrul European de Cercetare și Tehnologie Spațială (ESA ESTEC) din Olanda este principala infrastructură prin care Agenția Spațială Europeană (ESA) dezvoltă și testează tehnologii spațiale.

În prezent, ca soluție la restricțiile impuse de COVID-19, studenții universității noastre pot beneficia de Turul Virtual al ESA ESTEC. Acest eveniment are loc online și permite studenților să descopere lumea explorării, tehnologiei și inovării spațiale.

 

Turul Virtual începe cu o prezentare a ESA și permite profesorilor să selecteze subiecte suplimentare pentru a adapta programul intereselor studenților. Adițional, există posibilitatea de a invita un specialist dintr-un anumit domeniu de interes (inginer, cercetător). Sesiunea se încheie cu o sesiune Q&A. În general, acest tur virtual durează între 1,5 și 2 ore și are loc pe MS Teams, Zoom, Skype sau Google Meet, în funcție de preferințele dumneavoastră.

 

Puteți găsi mai multe detalii în Prezentarea Turului Virtual. Subiectele posibile pentru adaptarea turului virtual la interesele studenților dumneavoastră poate fi găsit pe pagina centrului, aici.

Pagina oficială a Turului Virtual poate fi vizitată aici.

 

Pentru a putea efectua Turul Virtual, vă rugăm să completați formularul de solicitare a Turului Virtual și să menționați „University Politehnica of Bucharest” în câmpul obligatoriu.